2020-09-17 12:37Press release

Jongere Werknemers zeggen dat ze van werkgever zouden veranderen voor betere Arbeidsvoorwaarden

Benify's Benefit and engagement reportBenify's Benefit and engagement report

In de huidige war for talent is het aanbieden van een verleidelijk arbeidsvoorwaardenpakket de beste manier voor bedrijven om jonge werknemers aan te trekken, zozeer zelfs dat jongere werknemers zouden overwegen om van werkgever te veranderen voor betere arbeidsvoorwaarden. Deze constatering wordt onthuld in het Benefits & Engagement Report: Een gids voor Employee Experience in Europa in 2020 - een onderzoek in opdracht van de bekroonde aanbieder van arbeidsvoorwaardentechnologie Benify, en uitgevoerd door het wereldwijde publieke opinie- en databedrijf YouGov. In het onderzoek wordt onderzocht welke arbeidsvoorwaarden het belangrijkst zijn voor verschillende werknemersgroepen, hoe de arbeidsvoorwaarden gerelateerd zijn aan werknemersbetrokkenheid en welk effect HR-tech-platforms hebben op de waardering van de arbeidsvoorwaarden en de algehele ervaring van de werknemer.

Jongere werknemers zijn makkelijker aan te trekken met een aantrekkelijker arbeidsvoorwaardenpakket dan oudere mensen. Sterker nog, negen van de tien werknemers onder de 30 jaar zeggen dat ze zouden overwegen om van werkgever te veranderen om betere arbeidsvoorwaarden te krijgen. Deze constatering heeft betrekking op zowel vrouwen als mannen in heel Europa en in alle bedrijfstakken.

Steeds meer bedrijven begrijpen de noodzaak om werknemers arbeidsvoorwaarden aan te bieden die hen niet alleen op het werk, maar ook in hun persoonlijke leven ondersteunen.

"Werkgevers zijn op zoek naar manieren om alle aspecten van het leven van hun werknemers te ondersteunen. Er is bijvoorbeeld de laatste jaren een toename van de "zachtere" arbeidsvoorwaarden gerelateerd aan het bedrijf waar je werkt, zoals kinderopvang ter plaatse of sterk afgeprijsde producten als je voor een detailhandelaar werkt", zegt Katie Goodwin, Head of Client Relations International, Benify.

Over het onderzoek
Het onderzoek is in april 2020 door YouGov uitgevoerd in opdracht van Benify in de vorm van een anonieme online enquête met ongeveer 5.000 deelnemers van 18 jaar en ouder in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zweden.

 About Benify

Benify is in 2004 opgericht in Zweden. Tegenwoordig biedt Benify het toonaangevende wereldwijde platform voor beloningen en arbeidsvoorwaarden met 1.500+ klanten en meer dan 2 miljoen gebruikers wereldwijd. Ontdek meer op benify.nl


Contacts

Ylva Eriksson
Director of Marketing & Communications
Ylva Eriksson